Mad ud af huset til reception

Mad ud af huset til reception

En reception er mange forskellige ting, men i denne sammenhæng tænker vi ikke på den reception, man henvender sig til i form af for eksempel en skrank, når man entréer en virksomhed eller et firma.

Vi taler om, når der skal holdes reception for måske en medarbejders jubilæum, ved en stor markering eller annoncering i et ministerium, institution eller lignende.

Eller hvis en virksomhedsejer eller betroet medarbejder trækker sig tilbage, så kan der også være tale om en reception.

En reception kan også handle om en lignende fernisering ved blandt andet et billed-galleri, hvor en kunstner viser sine mange værker frem for indviede gæster eller offentligheden.

Endvidere – men ikke begrænset til – kan en reception også være det omvendte af at trække sig tilbage, da det også kan dreje sig om en åbning af en butik, kæde eller andet, hvor man inviterer samarbejdspartnere og/eller lokalbefolkningen forbi for at møde ejerne, få en fornemmelse af stedet og forstå, hvordan det nye sted passer ind i det samlede hele for lokalhistorien.

En reception kan kaldes en neutral oplevelse med tangering mod det muntre, da man ikke decideret fejrer noget, men inviterer ind til en markering af forskellig art.

Det kendetegner dog oftest de mange receptioner, de ovenfor beskrevne og flere til, at der serveres drikkevarer, snacks eller hele pindemadder, men sjældent decideret madretter dertil.

Det er mere en slags hors d’oeuvre, appetitvækkere – som man kender det fra middagsselskaber, hvor man får lidt let mad at spise til at vække ganen, inden den egentlig middag begynder – eller bare en mindre spise, der sjældent kræver kniv, gaffel eller andet bestik til at indtage.

Der findes firmaer derude, hvor man kan få lavet ens receptions-mad udefra og få det sammensat på forskellig vis, så man ikke selv skal tænke på at lave dem og dermed kunne servere noget mere spændende end blot chips.