Hvis du har en bolig med trægulve, så ved du måske også, hvor charmerende trægulve kan være. De kan give mere sjæl til et hjem, da alle trægulve givet et unikt præg til det rum, de er i. Derfor er der heller ikke noget at sige til, at trægulve er populære i de danske hjem. 

Selvom der selvfølgelig er mange fordele ved trægulve, så kræver de også løbende vedligeholdelse. Fra tid til anden kan det også blive nødvendigt med en gulvafslibning – en gulvafslibning skal dog kun laves, når trægulvet er begyndt at blive slidt, og man f.eks. kan se, hvordan gulvets efterbehandling er ved at være slidt af. Her er en gulvafslibning det perfekte valg til at forny gulvene. 

Hvordan fornyer en gulvafslibning gulvene? 

Med en gulvafslibning kommer en fagmand ind og sliber 1 millimeter af gulvets øverste lag af. Det er lige præcis nok til, at der kan genskabes en flot og ensartet overflade. Hvis gulvet har taget skade af efter en vandskade eller lignende, så vil en gulvafslibning ikke være det rette valg. I stedet vil en gulvafhøvling kunne klare arbejdet – det er dog langt hårdere for gulvet, da der fjernes mere af gulvets overflade. 

Når gulvafslibningen er i gang, så fjernes gulvets efterbehandling også. Og allerede her vil du kunne se en tydelig forskel på gulvet, og hvordan det allerede ser nyt ud. 

Som det sidste skridt, når gulvafslibningen er færdig, så skal gulvet have en ny efterbehandling. Efterbehandlingen er ret vigtig for gulvet, da det er med til at beskytte overfladen mod daglig brug. Det bliver f.eks. sværere for væsker at trænge ned i gulvet, og en efterbehandling kan også beskytte mere eller mindre mod diverse ridser. Udover de praktiske egenskaber, som kan efterbehandlingen også give dit trægulv forskellige looks – skal det være lyst? Eller noget helt andet?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *