Det kan næsten ikke understreges kraftigt nok og skriver med store nok bogstaver:

DU SKAL ALTID BRUGE DE RETTE SIKKERHEDSVENTILER!

Det gælder både, hvis du skal bruge dem i private sammenhænge, eller du arbejder professionelt til dagligt, hvor det er nødvendigt med brugen af sikkerhedsventiler til et enkelt eller flere steder.

Årsagen ligger sådan set i navnet: Det er til for at skabe sikkerhed.

Der findes almindelige ventiler, som man bruger i forbindelser og sammenkoblinger, og så kan man undervejs indsætte sikkerhedsventiler som en sikring eller hindring, hvis det nu skulle ske et uheld, eller noget lignende er under optræk.

Man ser ofte sikkerhedsventiler indsat som en ekstra-ekstra foranstaltning, selvom det måske på beskrivelsen ikke er nødvendigt, men så er man på den sikre side og kan sove mere roligt om natten.

For hvis der første sker et lille problem eller en kombination af uheldige sammenstød, så kan det gå rigtig hastigt og eskalere til uanede højder, og så er det vigtigt, at de sikkerhedsventiler slår til med det samme.

Derfor er det – som vi nævnte i starten – så umanerligt vigtigt, at du altid har sørget for at installere de rette sikkerhedsventiler.

Man kan nemlig godt komme ud for, at en sikkerhedsventil kan tilsluttes, eller man tror, man har sat den korrekt fast, men så virker den ikke efter hensigterne, fordi det ikke var den helt rigtige, men bare en, der lignede den, der reelt skulle installeres.

Hvor farligt kan det så være, tænker du måske?

Meget!

De mindste ulykker, man ser ske i især industrien skyldes ofte små usete fejl på både mekanikken eller fra mandskabets side, som man ikke havde kunnet kalkulere med i forvejen, og så er det så eklatant vigtigt, at sikkerhedsventilerne aktiveres korrekt og med det samme.

Den slags skader er ofte uoprettelige, hvis ikke sikkerhedsventilerne duer korrekt.